Heb jij je al aangemeld voor de professionaliseringsdag van zaterdag 4 november?

Muziek Rockt!

Heb jij je al aangemeld voor de professionaliseringsdag van zaterdag 4 november?

Op zaterdag 4 november vindt in het Conservatorium van Amsterdam de Landelijke Professionaliseringsdag van Gehrels Muziekeducatie plaats. Kijk in het programma voor het workshopaanbod en meld je aan!

 

Het begeleiden van creatieve processen  

Je geeft kinderen een open opdracht, zij krijgen tijd om e.e.a. uit te werken, ze presenteren het werk. Wat doe je als begeleider in de tijd dat de kinderen aan het werk zijn? Werk je intuïtief of volgens een plan? Weet je wat er bekend is over het verloop van creatieve processen en over de interventies die je kunt plegen om de producten op een hoger plan te tillen?

 

In deze workshop worden negen stappen uitgelegd die voorkomen bij creatieve processen. Na die uitleg gaan we praktisch aan de slag met het leren toepassen ervan. Allereerst kijken we terug op doorlopen creatieve processen. Daarna gaan we vooruit kijken om te gaan begrijpen hoe we leerlingen in hun (muzikale) processen kunnen begeleiden. Dat alles om de begeleidingsroute die je met leerlingen loopt, gedeeltelijk te plannen, te verdiepen, te verbeteren. En wie weet ontdekken we verschillen in aanpak tussen jonge en oudere leerlingen. Of krijg je tools in handen om (bovenbouw)leerlingen hun eigen processen te leren aansturen.

 

Inleider:

Lydia de Jong

Lydia de Jong is opleidingsdocent aan de Avans Hogeschool. Zij deed onderzoek naar creatieve processen vanuit de lectoraatskring ‘de innovatieve opleidingsschool’ en voerde ontwerpgericht onderzoek uit bij de afronding van de Masteropleiding Leren en Innoveren te Wageningen. E-mailadres:

 

Klik hier voor het programma en de mogelijkheid je voor deze dag aan te melden.


Nieuws

Aansluiting bij Creatieve Coalitie

10-06-2020

In mei heeft Gehrels Muziekeducatie zich aangesloten bij de Creatieve Coalitie.

Lees meer

Landelijke Professionaliseringsdag

04-06-2020

Op zaterdag 19 september organiseert Gehrels Muziekeducatie in samenwerking met de...

Lees meer
Archief