Vocal Painting

Landelijke Studiedag in de Marnix Academie, Utrecht

Vocal Painting

Op zaterdag 11 maart vindt de volgende landelijke professionaliseringsdag van Gehrels Muziekeducatie plaats. Mathieu Vulto zal een workshop verzorgen getiteld: Vocal Painting.

 

Vocal Painting - Mathieu Vulto

Letterlijk vertaald betekent Vocal Painting 'schilderen met de stem'. Het is ontwikkeld vanuit Denemarken. Muzikale ideeën worden aangestuurd met signs (handtekens). De workshop richt zich op het basisonderwijs, waarbij kinderen op een vernieuwende, creatieve en praktische manier leren omgaan met hun stem. Je ervaart hoe je een live ‘loopstation’ met ze op kan zetten, of op een speelse manier een meerstemmigheid met ze kan verkennen. Vanuit muzikale motieven wordt er ter plaatste nieuwe muziek gecreëerd. Er is ruimte voor veiligheid, creativiteit en plezier. 

 

Inleider:

Mathieu Vulto

Mathieu Vulto volgde de opleiding muziekregistratie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en studeerde bugel, hafa-direktie en schoolmuziek aan het conservatorium te Alkmaar/Amsterdam. Hij gaf les als docent muziek aan het middelbaar onderwijs en was als vakleerkracht muziek verbonden aan diverse basisscholen. Hij kreeg steeds meer passie voor de lichte vocale muziek, en dan met name de Vocal Jazz. Momenteel is Mathieu actief als koordirigent en educator. Hij is dirigent van jazzkoor & combo Vocal Attraction en muzikaal leider van theater producties. Daarnaast is hij zanger in het 'Dutch Organic Choir' en opleidingsdocent muziek aan de Marnixacademie. Hij geeft landelijk workshops. 

 

Meld je aan! Klik hier voor het programma en het aanmelden voor deze dag.


Nieuws

Nieuwe website Gehrels Muziekeducatie

10-09-2020

Gehrels Muziekeducatie heeft een nieuwe website: gehrelsmuziekeducatie.nl.

Lees meer

1 miljoen voor muziekonderwijs op basisscholen

16-07-2019

Minister OCW stelt in 2019/2020 een miljoen beschikbaar voor duurzaam muziekonderwijs...

Lees meer
Archief