Nascholing Zeekrekel, België

Doug Goodkin

Nascholing Zeekrekel, België

Doug Goodkin is een internationaal erkende leraar van Orff Schulwerk (een dynamische humanistische benadering van muziek- en danseducatie). Hij gaf reeds opleiding aan leraren in 90 verschillende landen. Naast deze opleidingen werkt hij nog steeds met kinderen van drie tot 16 jaar. Doug is auteur van acht boeken, spreker op verschillende conferenties, directeur van en leraar in het prestigieuze San Francisco International Orff Course en doceert  frequente aan het Orff Institut in Salzburg. Hij is ook de pianist en leider van het jazz quintet, The Pentatonics. Tijdens het weekend in Brugge ligt de focus vrijdag op jazz. Zaterdag wordt er actief gewerkt aan muziek leren op een dynamische manier.

 

Teaching Jazz for all ages

Vrijdagavond 17 maart 2017

Jazz en Orff-Schulwerk hebben veel gemeen met als grootste gemene deler improvisatie. Maar ook de elementaire toonaarden en het combineren van ritmes voor complexe muziek. Tijdens deze workshop wordt het duidelijk hoe de Orff aanpak kan helpen om jazz voor iedereen toegankelijk te maken en hoe jazz jouw repertoire kan verruimen.

 

Play, Sing & Dance

Zaterdag 18 maart 2017

Deze workshop geeft een introductie hoe je op een zeer dynamische manier muziek en dans, geïnspireerd op de ideeën van Orff en Keetman, in de praktijk kan toepassen. Het aangeboden materiaal is geschikt voor een variërende leeftijdsgroep van drie tot zestien jarigen en bevat een breed scala aan media (spelletjes, body drumming, zang, beweging, volksdans, drama en instrumentenensemble). Via spel, zang, dans,... kom je er achter hoe deze aanpak inspeelt op de behoeften van het kind.  De belangrijkste ideeën achter deze ervaringen worden duidelijk toegelicht.

 

Voor meer informatie klik hier.


Nieuws

Nieuwe website Gehrels Muziekeducatie

10-09-2020

Gehrels Muziekeducatie heeft een nieuwe website: gehrelsmuziekeducatie.nl.

Lees meer

1 miljoen voor muziekonderwijs op basisscholen

16-07-2019

Minister OCW stelt in 2019/2020 een miljoen beschikbaar voor duurzaam muziekonderwijs...

Lees meer
Archief