Groepsleerkrachten en vakleerkrachten, samen op weg naar beter muziekonderwijs

Landelijke Professionaliseringsdag, 11 maart 2017

Groepsleerkrachten en vakleerkrachten, samen op weg naar beter muziekonderwijs

Op zaterdag 11 maart vindt de volgende landelijke professionaliseringsdag van Gehrels Muziekeducatie plaats. Allerd van den Bremen en Benno Spieker zullen een workshop verzorgen getiteld: Groepsleerkrachten en vakleerkrachten, samen op weg naar beter muziekonderwijs.

 

Groepsleerkrachten en vakleerkrachten, samen op weg naar beter muziekonderwijs

Door alle ontwikkelingen in het muziekonderwijs op de basisschool werken groepsleerkrachten en vakleerkrachten steeds vaker samen.Welke kansen levert dit op? En welke aspecten maken dit juist lastig? Hoe kunnen we elkaars krachten op de beste manier inzetten met als doel het muziekonderwijs te verbeteren? Workshopleiders Allerd van den Bremen en Benno Spieker, beide zeer ervaren in het werken met beide doelgroepen, behandelen voorbeelden uit de praktijk en zullen ook zeer praktische werkvormen laten zien. Tot slot zal er een discussie met de zaal worden gevoerd om samen tot een dieper begrip van de materie te komen.

 

Inleiders:

Allerd van den Bremen & Benno Spieker

Allerd van den Bremen (1975) studeerde Docent Muziek aan het Conservatorium van Amsterdam.Jarenlang werkte hij als workshopleider voor o.a. Fort van de Verbeelding, Yo! Opera en De Nederlandse Opera. Hij ontwikkelde de digibordmethode Winston’s Muziekschool en maakte community projecten met o.a. Merlijn Twaalfhoven en interactief muziektheater voor de Muziekschool Amsterdam. Steeds meer raakte hij gefascineerd door leerlijnen en de mogelijkheden om het muziekonderwijs op basisscholen structureel te verbeteren. Op het moment begeleidt hij als vakleerkracht, trainer en coach een vroege starter van de Muziekimpuls en werkt hij als adviseur en trainer voor Kunst Centraal en FleCK.

 

Benno Spieker MA (1974) studeerde Docent Muziek aan het Conservatorium van de Hogeschool voor de kunsten, Arnhem en studeerde cum laude af aan Universiteit Utrecht (master muziekwetenschappen). Hij werkt als opleidingsdocent muziek op Iselinge Hogeschool (pabo) in Doetinchem en is hoofdvakdocent methodiek/didactiek basisonderwijs op het conservatorium van Enschede (ArtEZ). Met BUSTED gaf hij schoolconcerten in het basisonderwijs en werkte hij als vakleerkracht/ workshopleider/ muziektheatermaker met basisschoolkinderen. Hij was mede-ontwikkelaar van de interactieve digitale BO-muziekmethode demuziekbus.nl en maakte opnames van liedjes voor liedbundel Eigenwijs en muziekmethode Moet je doen. Regelmatig is hij betrokken bij landelijk overleg omtrent muziekonderwijs en is hij onlangs gestart met een promotieonderzoek naar het toepassen van interactieve technologie bij het gezamenlijk ritmisch musiceren in de klas. 

 

Meld je aan! Klik hier voor het programma en het aanmelden voor deze dag.


Nieuws

Nieuwe website Gehrels Muziekeducatie

10-09-2020

Gehrels Muziekeducatie heeft een nieuwe website: gehrelsmuziekeducatie.nl.

Lees meer

1 miljoen voor muziekonderwijs op basisscholen

16-07-2019

Minister OCW stelt in 2019/2020 een miljoen beschikbaar voor duurzaam muziekonderwijs...

Lees meer
Archief