Music Learning Theory

Landelijke Professionaliseringsdag, 11 maart 2017

Music Learning Theory

Op zaterdag 11 maart vindt de volgende landelijke professionaliseringsdag van Gehrels Muziekeducatie plaats. Reinhard Findenegg zal een workshop verzorgen getiteld: Music Learning Theory.

 

Music Learning Theory

In deze workshop leer je hoe je leerlingen tijdens het leren van liedjes kunt helpen met de coördinatie van muziek, adem en lichaam. Daarbij spelen imitatie, beweging en improvisatie een rol. We gaan eerst praktisch aan de slag met een aantal liedjes en reflecteren vervolgens op het hoe en waarom van de activiteiten vanuit het oogpunt van Music Learning Theory. Dit is een leertheorie die de muzikale ontwikkeling van jonge kinderen beschrijft totdat ze op toon kunnen zingen en een stevig maatgevoel hebben ontwikkeld, en hoe je ze daar het beste bij kan helpen.

 

Inleider:
Reinhard Findenegg

Reinhard Findenegg is docent methodiek/didactiek PO en stagebegeleider aan de Opleiding Docent Muziek van het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast studeert hij aan de Masteropleiding Muziekpedagogiek van de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen.

 

Meld je aan! Klik hier voor het programma en het aanmelden voor deze dag.


Nieuws

Nieuwe website Gehrels Muziekeducatie

10-09-2020

Gehrels Muziekeducatie heeft een nieuwe website: gehrelsmuziekeducatie.nl.

Lees meer

1 miljoen voor muziekonderwijs op basisscholen

16-07-2019

Minister OCW stelt in 2019/2020 een miljoen beschikbaar voor duurzaam muziekonderwijs...

Lees meer
Archief