Je bent nooit te oud om te leren

Landelijke Professionaliseringsdag, 11 maart 2017

Je bent nooit te oud om te leren

Op zaterdag 11 maart vindt de volgende landelijke professionaliseringsdag van Gehrels Muziekeducatie plaats. Jacqueline Koop zal een workshop verzorgen getiteld: Je bent nooit te oud om te leren! Actieve interdisciplinaire kunsteducatie.

 

Je bent nooit te oud om te leren!

Actieve interdisciplinaire kunsteducatie

Met Muziek, Spel en Beweging ontwikkelde Jacqueline Koop een keur aan activiteiten voor jong tot oud. In deze workshop krijg je interdisciplinaire spel- en werkvormen aangereikt die uitgevoerd kunnen worden in het PO, VO, het buitenschoolse gebied en zelfs met ouderen. Aan de hand van een creatief plan van aanpak worden de deelnemers actief betrokken in het bedenken en uitvoeren van de werkvormen.

 

Jacqueline zal tijdens de workshop extra toelichting geven op het werken met ouderen. Door middel van korte filmfragmenten en voorbeelden uit de praktijk laat ze zien hoe interdisciplinaire spel- en werkvormen kunnen worden uitgewerkt tot aangepaste activiteiten voor (kwetsbare) ouderen. Daarbij gaat ze uit van hun mogelijkheden en niet van hun beperkingen. Want je bent nooit te oud om te leren!

 

 

Inleider:

Jacqueline Koop

Jacqueline Koop is afgestudeerd aan het conservatorium voor de vakken Muziek & Beweging en docent Muziek en is jarenlang werkzaam aan diverse conservatoria. Zij is tevens geregistreerd Supervisor en geregistreerd erkend Coach en CRKBO erkend Docent en trainer. Momenteel werkt zij aan het Conservatorium van Amsterdam voor de afdeling nascholing. De cursus ”Kunstparticipatie voor ouderen” zal dit voorjaar van start gaan. Zij vertegenwoordigt de AHK in het landelijk netwerk hogescholen wat betreft het kunstaanbod voor ouderen. Zij is tevens als supervisor en coach verbonden aan de opleiding tot Muziek Agoog in Alkmaar voor de Stichting Muziekenz.org. Daarnaast is Jacqueline Koop directeur van de Stichting Muzisch Spoor en ontwerper en projectleider van het kunstproject Muzisch Actief+, een interdisciplinair project voor kwetsbare ouderen in een zorginstelling te Haarlem.

 

 

 

Meld je aan! Klik hier voor het programma en het aanmelden voor deze dag.


Nieuws

Nieuwe website Gehrels Muziekeducatie

10-09-2020

Gehrels Muziekeducatie heeft een nieuwe website: gehrelsmuziekeducatie.nl.

Lees meer

1 miljoen voor muziekonderwijs op basisscholen

16-07-2019

Minister OCW stelt in 2019/2020 een miljoen beschikbaar voor duurzaam muziekonderwijs...

Lees meer
Archief