Landelijk Professionaliseringsdag

11 maart 2017

Landelijk Professionaliseringsdag

Op zaterdag 11 maart vindt de volgende landelijke professionaliseringsdag van Gehrels Muziekeducatie plaats. Katja Maria Slotte verzorgt een workshop getiteld: de Early Childhood Teacher's Vocal Toolbox.

 

Early Childhood Teachers Vocal Toolbox  

Zingen is zoveel fijner als de stem vrij voelt! Zingen met jonge kinderen vraagt om dat we in toonhoogtes zingen die hoger zijn dan wat volwassenen meestal ‘comfortabel’ vinden. En daardoor ontstaat vaak ongemak, onnodige spanningen, of zelfs stemproblemen. 

 

In deze interactieve workshop leer je technieken en oefeningen die het stemgebruik van de docent in het zingen met jonge kinderen verhelpt en verbetert. Concrete oefeningen die jou helpen met een efficiënte ademsteun, makkelijkere projectie, meer helderheid, dynamiek, een grotere palet aan klankmogelijkheden, en met meer gemak de hoogte in. Een beter stemgeluid, dat wel nog steeds past bij het zingen met jonge kinderen.

 

Katja gebruikt als zangpedagoog technieken uit wetenschappelijk onderbouwde zangmethodes, o.a. Complete Vocal Technique, waarin zij gecertificeerd docente is. Daarnaast heeft zij ook veel ervaring met muziekles geven aan jonge kinderen (0-8 jaar), en weet zij wat belangrijk is voor de stemgebruik van een muziekdocent voor deze doelgroep.

 

 

Inleider:

Katja Maria Slotte

De van oorsprong Finse Katja Maria Slotte studeerde Pop/Jazz Zang en Muziekpedagogiek aan de Sibelius Academy in Helsinki (BA & MA), en Jazz en Braziliaanse zang aan het Rotterdams Conservatorium. Zij is werkzaam als zangeres in diverse zanggroepen, bands, en  theaterproducties. Momenteel toert ze met het theater-concert ‘The More The Mary’ door het land.

 

Katja is internationaal actief als gastdocent en trainer voor muziekopleidingen en koren, schrijft voor diverse zang-publicaties en produceert lesmaterialen. Zij is mede-oprichtster van Music In All, een muziekeducatie initiatief die trainingen verzorgt voor docenten in Luxemburg, en werkt nauw samen met e-learning bedrijf Rockway in Finland.

 

Als zangdocent is zij naast haar eigen lespraktijk ook verbonden aan Dutch Academy of Performing Arts, en geeft zij in de zomermaanden workshops en masterclasses bij Stichting Buitenkunst. Als Authorised CVT-Teacher (Complete Vocal Technique) begeleidt Katja zangers, docenten en beroepssprekers in het oplossen van stemproblemen, en bij het voorbereiden voor studio-opnames, concerten en presentaties. Zij staat bekend om haar positieve, persoonlijke, inspirerende en zorgvuldige aanpak.

 

Meld je aan! Klik hier voor het programma en het aanmelden voor deze dag.


Nieuws

Heb jij je al aangemeld voor de landelijke professionaliseringsdag?

11-02-2020

Op zaterdag 28 maart organiseert Gehrels Muziekeducatie in samenwerking met de KCZB...

Lees meer

In koor .... Natuurlijk

24-01-2020

Op zaterdag 28 maart organiseert Gehrels Muziekeducatie in samenwerking met de KCZB...

Lees meer
Archief