Zomercursus Muziek aan de Basis

Nog enkele plekken beschikbaar!

Zomercursus Muziek aan de Basis

Op 11 juli gaat wederom de zomercursus 'Muziek aan de Basis' van start. Deze cursus, ook wel de Gehrelscursus genoemd, is een samenwerking tussen Codarts (Rotterdams Conservatorium) en Gehrels Muziekeducatie.

 

Muziekles geven aan groepen kinderen in naschoolse opvang, in het kader van de brede school, vormt een steeds groter onderdeel van de taak van de muziekscholen. Veel instanties trekken die taak ook naar zich toe. Daarnaast gaan muziekschooldocenten steeds meer een rol spelen in binnenschoolse projecten in het basisonderwijs. Deze taken vragen van docenten vaardigheden voor het omgaan met grotere groepen kinderen en kennis van de didactiek van het algemene muziekonderwijs.

 

De zomercursus voor musici geeft docenten de nodige bagage om bij deze andere activiteiten in te zetten.

Op dit gebied is er vakinhoudelijk een grote overlap met de kennis en vaardigheden die leraren in het basisonderwijs nodig hebben om binnen hun school als vakspecialist muziek te functioneren. Deze vakspecialist kan in de basisschool een voortrekkersrol nemen en als muzikale spil zorg dragen voor het enthousiasmeren, opzetten van muziekactiviteiten, steun bieden aan collegae en zodoende bijdragen aan het ontstaan van een muzikale school. De zomercursus is zo ingericht dat beide doelgroepen aan bod komen: soms zijn de lessen samen, soms zijn er keuzelessen gericht op de verschillende praktijksituaties van de cursisten.

 

Klik hier voor meer informatie over 'Muziek aan de Basis' en het inschrijfformulier.

 

Foto: Leo Aussems


Nieuws

Heb jij je al aangemeld voor de landelijke professionaliseringsdag?

11-02-2020

Op zaterdag 28 maart organiseert Gehrels Muziekeducatie in samenwerking met de KCZB...

Lees meer

In koor .... Natuurlijk

24-01-2020

Op zaterdag 28 maart organiseert Gehrels Muziekeducatie in samenwerking met de KCZB...

Lees meer
Archief