Zomercursus Innovatie Muziekeducatie

Expertisecentrum Educatie van de Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht

Zomercursus Innovatie Muziekeducatie

18 en 19 Augustus organiseert het Expertisecentrum Educatie van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht  een Zomercursus Innovatie Muziekeducatie. Deze zomercursus vindt plaats in het Akousticum in Ede.

 

"In deze Summerschool krijgen muziekdocenten een update van een aantal nieuwe ontwikkelingen in de muziekeducatie. Drie thema’s staan centraal: ""van improvisatie naar maken", “ludodidactiek” (ofwel: onderwijsontwerp op basis van gameprincipes), en: "inzet van technologie”. Update betekent hier: een grondige introductie op een nieuw terrein, en dan: direct zelf aan de slag! En dat doe je hier zowel in een klein team, alsook met alle deelnemers samen. We bieden volop ruimte voor ontmoeting en experiment.

De drie thema’s hebben een ding gemeen: ze verkennen mogelijkheden in de muziekeducatie waarin makerschap, creativiteit, interactie en samenwerking van leerlingen/deelnemers worden aangesproken. In die zin surft deze intensieve Summerschool op de golf van vernieuwing in de muziekeducatie. 

De ambitie van de tweedaagse is dat je op de vrijdag naar huis gaat met: een dosis actuele kennis, een aantal concrete toepassingen die je direct op de maandag na de Summerschool kan inzetten en: inspirerende contacten met collega pioniers in de muziekeducatie. 

Musici en docenten die het programma verzorgen zijn alumni van, of doceren aan HKU Utrechts Conservatorium/Musician 3.0, Muziek & Technologie en de Master Kunsteducatie. Kortom: allemaal professionals die zelf iedere dag bezig zijn met het verkennen van nieuwe mogelijkheden met muziekeducatie."

 

Klik voor meer informatie hier.

 

 Voor meer informatie of aanmelden kunt u een mail sturen naar: expertisecentrumeducatie@hku.nl 


Nieuws

Aansluiting bij Creatieve Coalitie

10-06-2020

In mei heeft Gehrels Muziekeducatie zich aangesloten bij de Creatieve Coalitie.

Lees meer

Landelijke Professionaliseringsdag

04-06-2020

Op zaterdag 19 september organiseert Gehrels Muziekeducatie in samenwerking met de...

Lees meer
Archief