Ya Hai Ye

Geïllustreerde liedjes over helden van ver en dichtbij

Ya Hai Ye

Chrystal Cochius schreef in opdracht van Gehrels Muziekeducatie 20 nieuwe liedjes voor de bovenbouw van de basisschool met als thema:  liedjes over helden van ver en dichtbij.

 

Diverse tekstschrijvers werkten aan dit project mee en Leo Aussems en Peter Favier arrangeerden de liedjes waardoor een prachtige cd bij het boek zit waarop alle liedjes zowel in een gezongen als een meezingversie te beluisteren zijn. Elsbeth Cochius voorzag de liedjes van bijzonder mooie illustraties.

 

In het voorwoord van de liedbundel schreef Chrystal het volgende:

 

"Tijden veranderen en mensen veranderen. Toch zijn er menselijke eigenschappen die nooit veranderen. Mensen worden overal in de wereld verliefd, hebben verdriet, zijn bang of moedig, en zo kan je nog veel meer algemene eigenschappen noemen. Soms zijn mensen, en ook dieren, beroemd geworden om hun moed, hun liefde of  hun slimheid, en noemen we ze daarom een held. Om een held te zijn hoef je niet altijd grote daden te verrichten, iedereen voelt zich wel eens  een held en daarnaast is het ook fijn om te dromen over heldhaftige daden. In dit boek staan 20 nieuwe liedjes over bijzondere mensen en dieren, liedjes die nog meer gaan leven als je kijkt naar de illustraties en ze zingt met begeleiding van de cd! En, wil je nog wat meer weten over het liedje, achterin het boek vind je een korte toelichting."

 

Ya Hai Ye is te bestellen via de betere boekwinkel en via webshop op deze site.

 

Klik hieronder om het lied Anne Frank te beluisteren.


Audio

Download 'Anne Frank - Gezongen versie' als mp3


Nieuws

Nieuwe website Gehrels Muziekeducatie

10-09-2020

Gehrels Muziekeducatie heeft een nieuwe website: gehrelsmuziekeducatie.nl.

Lees meer

1 miljoen voor muziekonderwijs op basisscholen

16-07-2019

Minister OCW stelt in 2019/2020 een miljoen beschikbaar voor duurzaam muziekonderwijs...

Lees meer
Archief