Orkest in de klas

Orkest in de klas

De Stichting Leerorkest, het MIK (Muziek In de Klas, Arnhem) en IKEI (Ieder Kind Een Instrument, Rotterdam) hebben een gezamenlijk website opgezet: www.orkestindeklas.nl 

 

Op deze website is veel praktische informatie te vinden voor onder meer docenten die op vergelijkbare wijze willen werken als de initiatiefnemers van deze site. Op de site zijn onder meer lessen, curricula, werkbladen, tips and tricks, publicaties en bladmuziek te vinden. 

 

"Hoe leer je basisschoolkinderen een instrument bespelen, of — lastiger nog — verschillende… Zoveel als in een orkest? Hoe laat je ze het plezier ervaren van samenspelen? Op deze vraag hebben wij in zeven jaar veel antwoorden gevonden. ‚Ä®Wij, drie door de wol geverfde instellingen, willen via deze website onze kennis delen. Een schat aan didactisch en pedagogisch materiaal, ontwikkeld en beproefd. Wat heb je nodig voor instrumentale muziekeducatie, in groepsverband, op de basisschool? Je eigen Orkest in de Klas begint hier." (Website: Orkest in de klas, 2012) 

 

Kijk voor meer informatie op www.orkestindeklas.nl 


Nieuws

Nieuwe website Gehrels Muziekeducatie

10-09-2020

Gehrels Muziekeducatie heeft een nieuwe website: gehrelsmuziekeducatie.nl.

Lees meer

Aansluiting bij Creatieve Coalitie

10-06-2020

In mei heeft Gehrels Muziekeducatie zich aangesloten bij de Creatieve Coalitie.

Lees meer
Archief