Aansluiting bij Creatieve Coalitie

Gehrels Muziekeducatie onderschrijft belang opkomen voor creatieve sector

Gehrels Muziekeducatie is sinds mei 2020 lid van de Creatieve Coalitie. De Creatieve Coalitie is een informele vereniging van organisaties die opkomen voor de belangen van makers, vrije beroepsbeoefenaars en werknemers in de culturele en creatieve sector. In de Creatieve Coalitie bundelen deze organisaties hun krachten door onderling samen te werken en kennis uit te wisselen.

Credo Creatieve Coalitie

Een en ander moet leiden tot verbetering van de arbeidsmarktpositie van degenen die werken in de culturele en creatieve sector. Als credo heeft de coalitie ‘Eerlijke betaling loont’.

Advies SER en RvC

De situatie van werkenden in de sector is zorgwekkend, concludeerden de Sociaal Economische Raad (SER) en de Raad voor Cultuur al eerder. Zij brachten in 2017 adviezen uit, waarvan het oprichten van een coalitie er één was.

Coronacrisis verergert zorgwekkende situatie

Door de maatregelen van de coronacrisis zijn veel werkenden in de sector helemaal zonder werk komen te zitten. Velen vallen buiten de boot van regelingen die de overheid in het leven riep. Ook dit is een aandachtspunt van de Creatieve Coalitie, die daarom de overheid opriep om deze regelingen ruimhartiger te maken.

Steun overige organisaties

De Creatieve Coalitie krijgt steun van Platform Makers, De Kunstenbond en de Nederlandse Vereniging van Journalisten. 

Zie ook decreatievecoalitie.nl


Nieuws

Nieuwe website Gehrels Muziekeducatie

10-09-2020

Gehrels Muziekeducatie heeft een nieuwe website: gehrelsmuziekeducatie.nl.

Lees meer

1 miljoen voor muziekonderwijs op basisscholen

16-07-2019

Minister OCW stelt in 2019/2020 een miljoen beschikbaar voor duurzaam muziekonderwijs...

Lees meer
Archief