Wil jij meer weten over: quodlibets, root singing, canon zingen en partsongs?

Meld je dan aan voor de landelijke professionaliseringsdag!

Op zaterdag 28 maart vind in het Akoesticum in Ede de landelijke professionaliseringsdag plaats van Gehrels Muziekeducatie i.s.m. de KCZB. Tijdens deze dag zijn verschillende workshops te volgen, waaronder de workshop van Daniël Salbert.

 

Van do-re-mi tot polyfonie

Tijdens deze workshop werken we van de beginselen van de relatieve solmisatie naar de methodiek van het meerstemmig zingen. Onderwerpen als quodlibets, root singing, canon zingen en partsongs staan daarbij centraal. Verschillende muzikale concepten worden geleerd vanuit concreet liedrepertoire. Daarbij maken we onder meer gebruik van handzingen en ritmetaal.

 

Inleider:

Daniël Salbert

Daniël Salbert studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag (KC) Docent Muziek, Koordirectie en Theorie der Muziek. Hij behaalde tevens het Master-diploma Theorie der Muziek met een onderzoek naar "Kodály-geïnspireerd muziekonderwijs voor Nederlandse basisscholen". Daniël werkt aan het KC als docent Muziektheorie, de cursus Muziek als Vak en de Master-opleiding "Muziekonderwijs volgens het Kodály-concept". Hij is als dirigent verbonden aan de Koorschool Utrecht, Concertkoor Rijswijk, het Eerstejaars Koor (KC) en het Haags Dameskoor. Daniël ontwikkelt regelmatig educatief lesmateriaal voor verschillende stichtingen en ensembles in Nederland, zoals de Gustav Mahler Stichting, Vocaal Ensemble Quink, de Stichting 4-mei-concerten, het Concertgebouw Amsterdam en de Nederlandse Bachvereniging.

 

Klik hier om je voor het volledige programma en je aan te melden voor deze inspirerende dag.


Nieuws

Landelijke Professionaliseringsdag

21-04-2020

Op zaterdag 19 september organiseert Gehrels Muziekeducatie in samenwerking met de...

Lees meer

Een mond vol tanden

29-03-2020

Daar sta ik dan met m’n mond vol tanden. Conservatoriumdiploma op zak, gepromoveerd...

Lees meer
Archief