Bezoek Gary McPherson aan het Koninklijk Conservatorium

26 november 2019

Bezoek Gary McPherson aan het Koninklijk Conservatorium

Gary McPherson, expert in muziekeducatie bij uitstek, geeft op dinsdag 26 november een lezing over verschillende manieren van creatief lesgeven in muziek die impact hebben. Hij vertelt hoe docenten beter kunnen aansluiten op wat leerlingen nodig hebben en bespreekt de vraag waarom muziek zo belangrijk is. Hij zal een vergelijking maken tussen het leren van taal en muziek, ingaan op hoe creatieve en sociale vaardigheden door muziek worden ontwikkeld en toelichten wat muziek en muziekonderwijs zo bijzonder maken. 

 

Gary McPherson is een grote naam in de onderzoekswereld van muziekonderwijs. Deze lezing biedt een unieke kans om hem te ontmoeten.

De lezing is interessant voor iedereen die geïnteresseerd is het lesgeven in muziek, variërend van muziekonderwijs op school tot instrumentaal en vocaal onderwijs.

 

Gary McPherson is Ormond Professor of Music aan het conservatorium van Melbourne (Australia). Hij publiceerde meer dan 200 artikelen en hoofdstukken, en een aantal zeer belangwekkende boeken op het gebied van muziekonderwijs zoals The Oxford Handbook of Music Education (2012, 2018), The Child as Musician: A Handbook of Musical Development (2006, 2016) en Musical Prodigies: Interpretations from Psychology, Education, Musicology and Ethnomusicology (2016).

 

Graag nodigt het Koninklijk Conservatorium je uit voor het bijwonen van deze lezing. Uiteraard kun je de uitnodiging verspreiden binnen het netwerk van Gehrels muziekeducatie. Graag zelfs. Iedereen is van harte welkom.

 

De toegang voor deze lezing is gratis. Graag registreren via onderstaande link. Registratie is mogelijk tot 19 november.

 

https://www.koncon.nl/agenda/mcpherson

 

26 november 19.30 – 20.30

Kees van Baarenzaal

Koninklijk Conservatorium

Juliana van Stolberglaan 1

2595CA De Haag

 

Aansluitend is er een hapje en drankje in de boven foyer.


Nieuws

Een mond vol tanden

29-03-2020

Daar sta ik dan met m’n mond vol tanden. Conservatoriumdiploma op zak, gepromoveerd...

Lees meer

Landelijke professionaliseringsdag

13-03-2020

Helaas is het bestuur van Gehrels Muziekeducatie in verband met de maatregelen met...

Lees meer
Archief