Heb jij de al aangemeld voor de Landelijke Professionaliseringsdag?

9 maart 2019

Heb jij de al aangemeld voor de Landelijke Professionaliseringsdag?

Klik hier voor het programma van de landelijke professionaliseringsdag van zaterdag 9 maart 2019 in de Marnix Academie in Utrecht.

 

Wordt jij wakker met een wijsje en vraag je je af: "ICT. Technologie en Muziekonderwijs. Waarom en hoe dan? Of kies je liever voor 2 andere inspirerende workshops?

 

Het bestuur van Gehrels Muziekeducatie hoopt je op 9 maart in Utrecht te ontmoeten!

 

Wakker met een Wijsje

Ouders die niet durven zingen? Tóch thuis aan de gang met muziek!

Spelen met muziek is leuk en gezond voor kinderen van alle leeftijden én hun ouders. Dat vinden we natuurlijk allemaal hier. Maar we weten ook allemaal: veel volwassenen zingen nooit, hebben geen liedjes paraat en bespelen al helemaal geen instrument. En als muziek vooral iets is wat je hoort op je werk of in de auto, dan kan even 'Klap eens in je handjes' zingen al flink gênant zijn.

 

Kunnen we die drempel verlagen? Zodat ouders van jonge kinderen (0-4 jaar) ook muzikaal aan de gang kunnen met hun kind, zonder meteen in gezang uit te barsten of notenschrift te kunnen ontcijferen? 

 

Esther Pantekoek schreef mede daarom Wakker met een Wijsje. Een boek vol feestelijke muzikale activiteiten, ook voor volwassenen die minder (actief) met muziek bezig zijn. Een workshop met veel interactie, sprekende voorbeelden en zelf ontwikkelen van activiteiten.   

 

Inleider:

Esther Pantekoek

Esther Pantekoek is één van de oprichters van deMuziekFabriek in Utrecht, werkte jarenlang als muziekdocent en muziektherapeut in het speciaal onderwijs, en geeft nu vooral Muziek op Schoot. 

 

Esther speelt soepeltjes ukelele en piano, maar haar echte talent is het plezier van muziek maken overbrengen op jonge en volwassen leerlingen. Ze geeft de workshop samen haar echtgenoot en mede-auteur van Wakker met een Wijsje Jasper Smit: kinderliedjesschrijver, cabaretier en radiomaker. 

 

ICT, Technologie & Muziekonderwijs; Waarom en hoe dan?

In deze workshop gaan we bezig met de rol die ICT en Technologie in het muziekonderwijs kan vervullen. We verkennen verschillende technologische middelen die gebruikt kunnen worden binnen een klassensituatie, maar ook middelen die je kan gebruiken om je eigen vaardigheden te vergroten. Verder zullen we het gebruik van technologie kritisch tegen het licht houden, zodat we scherper zicht krijgen op de mogelijkheden en valkuilen. Ook zal er ruimte zijn voor het delen van good-practices en ervaringen. 

 

Mocht je een app/digitale tool/etc. met veel plezier en/of succes gebruikt, laat het vooral weten zodat we hier gezamenlijk mee aan de slag kunnen (mail naar: lars.devreugd@iselinge.nl).

 

Inleider: Lars de Vreugd 

Lars de Vreugd is 29 jaar en afkomstig uit Zwolle. Op ArtEZ Zwolle rondde hij eerst de Opleiding Docent Muziek af, waarna hij aan dezelfde hogeschool Basgitaar, Jazz & Pop, studeerde. Momenteel studeert hij deeltijd Onderwijswetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Naast deze studie is Lars (met veel plezier) Opleidingsdocent Muziek aan Iselinge Hogeschool (Pabo) te Doetinchem. De opkomst en ontwikkeling van technologie en ICT in onze leefwereld vindt hij erg interessant, ook de (mogelijke) toegevoegde waarde aan een leerproces door de interactie tussen mens en machine.


Nieuws

1 miljoen voor muziekonderwijs op basisscholen

16-07-2019

Minister OCW stelt in 2019/2020 een miljoen beschikbaar voor duurzaam muziekonderwijs...

Lees meer

Gehrels Muziekeducatie zoekt bestuursleden

16-07-2019

Vind jij dat ieder kind recht heeft op goed muziekonderwijs?

Lees meer
Archief