Heb jij je al aangemeld voor 3 november?

Landelijke professionaliseringsdag, Zwolle

Heb jij je al aangemeld voor 3 november?

Kijk voor het programma op gehrelsonline.nl en meld je direct aan. Doe mee met een van de vele workshops, zoals Boomwhackers in de klas.

 

Boomwhackers in de klas

Met Boomwhackers kun je in het basisonderwijs niet alleen leuke maar vooral ook hele zinvolle werkvormen uitvoeren. In deze workshop demonstreren we er een aantal. Zo zetten we Boomwhackers in als middel voor stemvorming en het lezen en noteren van muziek. Ook laten we zien hoe we kinderen harmonische samenhang bijbrengen in een ontwikkelingslijn. Kinderen doen in onze werkvormen ervaring op met abstracte muzikale begrippen: ze worden voor hen al werkend concreter. We leggen tijdens de workshop uit hoe werkvormen voor de onder-, midden- en bovenbouw passen in onze leerlijn.

 

Inleiders:
Tanja Lagerström en Mike Pruijn 

Tanja Lagerströmis vakleerkracht muziek en docent AMV op de muziekschool. Ze geeft trainingen aan leerkrachten voor Eigenwijs Trainingen en ontwikkelt lesmateriaal, onder andere de lessenserie rondom de leerlijn Boomwhackers voor Eigenwijs Digitaal. Daarnaast schrijft ze ook veel liedjes voor het onderwijs en produceert die met haar bedrijf Lagerstrom VOF. Tanja is redacteur van onder andere de rubriek “Notenschrift” in De Pyramide.

 

Mike Pruijn is zangpedagoog en vakleerkracht muziek. Hij is mede-intiatiefnemer van Eigenwijs Trainingen en traint leerkrachten in het primair onderwijs om weer (beter) muziekles te verzorgen. Mike is betrokken bij het ontwikkelen van lesmaterialen voor Eigen-wijs Digitaal en is verbonden aan verschillende cultuurinstellingen als docent en projectontwikkelaar. Voor Eigen-wijs Digitaal schreef Mike samen met Tanja Lagerström een leerlijn Boomwhackers waarna in opdracht van Compenta een bijbehorende lessenreeks werd opgeleverd.


Nieuws

Nieuwe website Gehrels Muziekeducatie

10-09-2020

Gehrels Muziekeducatie heeft een nieuwe website: gehrelsmuziekeducatie.nl.

Lees meer

1 miljoen voor muziekonderwijs op basisscholen

16-07-2019

Minister OCW stelt in 2019/2020 een miljoen beschikbaar voor duurzaam muziekonderwijs...

Lees meer
Archief